Over Remote Engineer

Machines en wij. Wij begrijpen elkaar. En jou! Met onze uitgebreide kennis, ervaring en expertise bieden wij je innovatieve oplossingen waarmee je je business optimaliseert én versterkt. Onze volledige in-house ontwikkelde hard- en software gaan verder dan het bieden van remote access allen. En dat levert je talloze voordelen op. Nuchter, no-nonsense en uitblinkers in ons vak. Dat zijn wij, dat is Remote Engineer.

 

‘Kan niet’ bestaat niet

Hoe complex je vraagstuk ook is: wij zetten onze tanden erin en vinden de oplossing die jouw business verder brengt. Elk project start met een goed gesprek. We inventariseren je vraag, bespreken je specifieke wensen en vertalen die in een totaaloplossing waar je direct de vruchten van plukt. Door onze unieke combinatie van hardware en software krijgen wij voor elkaar wat jij voor ogen hebt. Ook als dat anderen nog niet is gelukt.

Hoe het begon … en nu

In 2008 werden we benaderd door een machinebouwer die op afstand zijn machines wilde kunnen beheren. Vooral met het doel reistijd en kosten te besparen, maar ook om de service naar klanten te verbeteren. Onze oplossing was zo’n succes, dat ook andere bedrijven ons snel wisten te vinden. Het was de start van Remote Engineer.

Inmiddels heeft Remote zich ontwikkeld van een start-up met twee fte tot een florerend bedrijf met twaalf gedreven medewerkers – stuk voor stuk toppers in hun vak. Het voordeel van werken in een relatief klein team? Korte lijnen, een persoonlijke manier van samenwerken en optimale service: we vinden het belangrijk snel te kunnen leveren en hebben alle producten vrijwel altijd op voorraad

Visie

Wij zijn ervan overtuigd dat de rol van automatisering en kunstmatige intelligentie alleen nog maar toe gaat nemen. Misschien staan we zelfs nog maar aan het begin van het uitdagende tijdperk van computerisering, robotisering en automatisering. Wij willen aangesloten zijn bij alle relevante ontwikkelingen en die vertalen naar een innovatief diensten- en productenaanbod.

Missie

Wij willen onze relaties diensten en producten bieden van de hoogste kwaliteit. Ze voortdurend verrassen met innovatieve oplossingen. Daarbij streven we continu naar optimale processen, maximale kostenreductie en duurzaam ondernemen op het hoogste niveau. Samen de wereld een beetje mooier, duurzamer, en zorgelozer maken. Dat is onze stip op de horizon.

Duurzame drive

Sinds onze start in 2010 volgen de ontwikkelingen op het gebied van IIoT en Industrie 4.0 elkaar in een razend tempo op. Wij volgen die ontwikkelingen, spelen erop in en blijven voortduren up-to-date.
Daarbij streven we ernaar de wereld met onze technische innovaties telkens duurzamer te maken.

Door onze remote-accessoplossingen zijn er wereldwijd al duizenden tonnen aan CO2 bespaard. Ook kunnen we verouderde machines of installaties slimmer maken met onze apparatuur, zodat ze in een nieuwe technische omgeving veel langer mee kunnen dan gedacht.

Verder is ons bedrijfspand in Akkrum dankzij zonnepanelen energieneutraal. Ook beschikken we over een grote accu om stroom op slaan en het stroomnet te ontlasten.

Wij leiden vakmensen op

Als erkend leerbedrijf werken we samen met SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), NHL Stenden Hogeschool en het Friesland College. We bieden studenten een goede praktijkopleiding met uitzicht op een baan. Op deze manier werken we mee aan samenwerking, erkenning, praktijkvorming, kwalificaties en diploma’s. Studenten hebben een frisse kijk op ons bedrijf en nemen op hun beurt kennis en andere inzichten met zich mee. Zo helpen we elkaar vooruit!
Heb je technische vragen? Bel of mail Arnold!
arnold agema

Arnold Agema

Directeur

Aanvraag Starterkit

ServiceGate Nano

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Lite

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Nano V3

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate V2(LTE)