hdr datacollectie

Datamonitoring

Data verzamelen, analyseren en overzichtelijk presenteren. Wij hebben de tools voor je.

Ben je technisch?

Datamonitoring is onmisbaar om gefundeerd te kunnen sturen op prestatie- en procesoptimalisatie binnen je bedrijf. Het verzamelen, analyseren en visualiseren van data geeft je de mogelijkheid machines en installaties te verbeteren, de productiviteit te verhogen én flink te besparen op kosten en tijd.

Naast dataverzameling, -visualisatie en alarms & events maakt Industrie 4.0 bovendien de weg vrij voor predictive maintenance en machine learning.

Dataverzameling

Besturingen maken gebruik van verschillende industriële protocollen voor het uitwisselen van informatie. Met datalogging haken wij in op deze protocollen. We sturen de verzamelde gegevens vervolgens via een versleutelde verbinding naar een bovenliggend IoT- of cloudplatform. Dit kan het Remote-platform zijn, waarbij je de data vervolgens in overzichtelijke dashboards kunt visualiseren.

Ook kunnen we de gegevens voor verdere interpretatie en verwerking versturen naar bijvoorbeeld Microsoft Azure, Google, Amazon AWS of je eigen oplossing.

dataloggen

Datavisualisatie

Door de data binnen ons eigen Remote-platform overzichtelijk te presenteren in dashboards – die je zelf kunt samenstellen – hou je op een duidelijke manier inzicht in de real-time status van je machineprestaties en andere parameters. Denk bijvoorbeeld aan de conditie van onderdelen die onderhavig zijn aan slijtage. In de dashboards kun je diverse widgets toepassen om de informatie en data in het juiste formaat te tonen of te exporteren.

datacollectie

Alarms & events

De service ‘alarms & events’ geeft je direct een melding als er iets aan de hand is met een machine of als een bepaalde parameter is bereikt. Met deze service kun je snel en adequaat handelen als dat nodig is, en verstoringen voorkomen. Je kunt de prioriteit van een alarm instellen, gebruikers toewijzen die het alarm moeten krijgen, en bepalen hoe de meldingen worden verstuurd: via e-mail, sms of pushberichten op je smartphone.

Predictive maintenance & machine Learning

Bij predictive maintenance wordt er een wiskundige berekening gebruikt voor het herkennen van patronen in de staat van de machine. Zo is betrouwbaar te voorspellen wanneer een machine gebreken gaat vertonen. Op basis daarvan kun je vroegtijdig ingrijpen, downtime voorkomen en onderhouds- en reparatieprocessen verbeteren.

Machine learning gaat nog een stap verder. Het is een techniek die kunstmatige intelligentie (AI) toepast om systemen automatisch te laten leren en beslissingen te laten nemen zonder menselijke tussenkomst. Wij helpen je graag om predictive maintenance en/of machine learning in je industriële apparatuur mogelijk te maken.

datacollectie

Safety & Security

Bij Remote staan veiligheid en beveiliging voorop. Onze VPN-verbindingen zijn ijzersterk beveiligd met krachtige encryptie, authenticatie en Perfect Forward Secrecy (PFS). We versterken de beveiliging met firewalls en Intrusion Detection Systems (IDS). Regelmatige updates, beveiligingsaudits, back-ups en het naleven van best practices voor OpenVPN-implementatie bieden een solide bescherming.

Waarom kiezen voor de oplossingen van Remote?

Cases

Vorige
Volgende

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)