schiphol

Hoe REMONDIS er op Schiphol voor zorgt dat reizigers veilig kunnen landen en opstijgen

Uitdaging

Schiphol heeft specifieke eisen als het gaat om rioolafvoer. Zo moet deze afvoer van de pieren en alle andere locaties op Schiphol perfect geregeld zijn. Om bijvoorbeeld de ontlasting van passagiers op de luchthaven te verpompen, worden rioolgemalen toegepast.

Ook worden er op diverse vliegtuig-opstelplaatsen D-icing installaties ingezet om tijdens de winterperiode antivries op de vliegtuigen te spuiten. Dit antivries wordt opgevangen in speciale pompputten die ervoor te zorgen dat dit antivriesmengsel niet direct in het oppervlaktewater belandt. En ook voor het afvoeren van overtollig water op de landingsbanen worden pompen ingezet.

De harde eis van Schiphol is dat er altijd direct ingegrepen wordt als er een storing ontstaat bij een pomp en ook dat de besturing van de pomp dusdanig slim is, dat er voorspellend opgetreden kan worden. Bijvoorbeeld op basis van vluchtinformatie gemalen tijdig leegpompen om problemen voor te zijn. 

Oplossing

Dit project met een uitgebreid eisenpakket is via een aanbesteding gegund aan onze relatie REMONDIS Smart Infra. Deze opdracht hebben zij van Schiphol gekregen omdat zij samen met Remote een product hebben ontwikkeld dat precies doet wat nodig is en ook nog eens vele malen goedkoper is dan het volledig vervangen van alle hardware in de gemalen. 

Realisatie

Samen met REMONDIS hebben we de zogenaamde Smart Controller ontwikkeld en daar software voor geschreven. Deze ‘slimme controleur’ zorgt ervoor dat alle objecten van Schiphol op afstand benaderbaar zijn en er data uit de gemalen naar de Azure Cloudomgeving gestuurd kan worden om voorspellend op te treden wanneer het weer omslaat. Voor dit project zijn naast de Smart Controller ook onze ServiceGate V2 en de ServiceGate Nano V3 toegepast.

Door de ontwikkeling en productie van de Smart Controller bleef REMONDIS de concurrentie ver voor door het aanbieden van een veel goedkopere en duurzamere oplossing. Bestaande hardware hoefde niet te worden vervangen en de wens van opdrachtgever Schiphol werd optimaal vervuld. 

Wat vindt de klant?

Met Remote Engineer als belangrijke partner hebben wij al vele klanten voorzien van innovatieve en betrouwbare oplossingen. Naast de kwaliteit en mogelijkheden van de producten is de aftersale service die zij aanbieden zeer oplossingsgericht. Het gemak waarmee onze organisaties elkaar aanvullen geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst!

Niels Zuidervaart | Hoofd besturingstechniek

remondis nederland

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)