orangegas

Hoe OG Clean Fuels dag en nacht de veiligheid van ruim 250 tankstations garandeert

Uitdaging

OG Clean Fuels (voorheen Orange Gas) is in Duitsland wettelijk verplicht om op afstand gastankinstallaties te kunnen benaderen. Zij moeten aan kunnen tonen dat ze de installatie uit kunnen zetten bij calamiteiten. Hiervoor hebben zij een veilige verbinding nodig om al hun installaties in Nederland en Duitsland remote te kunnen bedienen. In totaal gaat het om ruim 250 locaties in Nederland, Duitsland en Zweden. Deze case was extra uitdagend omdat de hardware en software omgevingen vaak sterk per tankstation verschilde.

Oplossing

Door het installeren van ServiceGates in alle installaties van OG Clean Fuels. Deze hebben wij gekoppeld aan veelal verouderde PLC’s. OG Clean Fuels neemt namelijk bestaande tankstations over en de apparatuur is vaak jaren geleden al geïnstalleerd door lokale installateurs die allemaal verschillende manieren van programmeren en installeren hebben. De grote uitdaging voor ons was het uniform maken van de oplossing voor alle stations vanwege die wildgroei aan hardware en software. We hebben zelfs voor enkele oude tankstations zogenaamde MPI–ethernet convertors moeten toevoegen en aansluiten om met de achterliggende apparatuur te kunnen communiceren. Met andere woorden: iedere locatie vereiste maatwerk.

De uitrol hebben wij samen met onze partner Remondis gerealiseerd. Ook het adviseren in bijvoorbeeld sim-kaarten voor alle 4G routers en de manier van installeren hebben wij gecoördineerd. Dat we de ServiceGates uitleverden inclusief sim-kaarten was ook een extra maatwerkservice.

Realisatie

Het belangrijkste aspect in het realisatietraject: eerst goed luisteren naar de wensen van OG Clean Fuels. Daarna hebben we feitelijk het hele projectmanagement op ons genomen. Vooral toen bleek dat OG Clean Fuels onze oplossing uit wilde breiden door het laten ontwikkelen van één dashboard voor alle locaties in Nederland en Duitsland. Dit door ons ontwikkelde dashboard gebruikt OG Clean Fuels nu om alle storingen te monitoren. In de basis hebben we daarmee een uiterst betrouwbaar storingsplatform ontwikkeld. Dit hebben wij gemaakt in ons eigen IOT-omgeving tegen zeer geringe kosten.

Wat vindt de klant?

Door de uitgebreide vakkennis, de korte lijnen én het meedenken van Remote Engineer kwamen we tot een uitstekende oplossing voor onze netwerk-tanklocaties. Deze zijn nu allemaal voorzien van 4G, waardoor we meerdere systemen remote kunnen beheren in heel Europa.

Erik van der Meijde | realisation engineer

waterstof station

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)