bam kantoor

Hoe BAM onze oplossing organisatie-breed gebruikt voor een beter binnenklimaat

Uitdaging

Het wensenlijstje van BAM Bouw en Techniek was helder én divers. ‘Wij willen in de eerste plaats besparen op reistijd – en dus op kosten. Daarom willen we op afstand installaties kunnen benaderen en beheren. Ook het te allen tijde kunnen voldoen aan de 24/7 serviceovereenkomsten die we met onze klanten afsluiten – dit draagt immers bij aan een hogere klanttevredenheid – is een belangrijke voorwaarde voor ons. Ook is het – serieel – kunnen communiceren met verouderde installaties een must: hierdoor zijn we – en ook dit draagt bij een kostenbesparing – niet afhankelijk van dure nieuwe apparatuur of van de dure software van de Gebouw Beheers Systeem producent’.

Oplossing

Onze standaard remote oplossing bood alle functionaliteit – alles via 4G – om het wensenlijstje van BAM te vervullen. Daarnaast gebruikt BAM ons systeem voor het doorgeven van storingen en alarmen. Deze worden via een SMS of mail naar het storingsplatform gestuurd en centraal afgehandeld. Onze dienst is door BAM organisatie-breed aangewezen als de standaard voor het op afstand benaderen van gebouwen en systemen.

Realisatie

De oplossing is gerealiseerd door onze standaarddienst aan te bieden inclusief gedegen advies over het aanmaken van autorisatieniveaus in ons portal. Hierdoor kunnen locaties naar wens worden beheerd en gedeeld. BAM gebruikt zowel onze ServiceGate V2 als de ServiceGate 4G LTE router. Deze laatste is nodig als er buiten het netwerk van de klant om contact moet worden gemaakt met een locatie. Wij kunnen heel goed met de BACNET-protocollen communiceren en ook met verouderde besturingen verbinden, bijvoorbeeld serieel.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot sparringpartner voor het oplossen van ICT technische uitdagingen. Er is dus ook met deze opdrachtgever een mooie vertrouwensband ontstaan. Daar doen wij het voor!

Wat vindt de klant?

Binnen BAM zijn we opzoek gegaan naar één systeem waarmee we ons gebouwbeheersysteem onafhankelijk op een veilige manier remote kunnen verbinden met gebouwen en hun systemen. De voorkeur voor Remote Engineer komt voort uit onze wens dat we laagdrempelig kunnen connecten en dat de servicegate V2 een seriële poort heeft zodat we ook oude systemen kunnen aansluiten in het platform.

Onze gebruikerswensen worden snel ingevuld, er wordt met korte lijntjes gecommuniceerd en de technische kennis uit de beide vakgebieden vullen elkaar fantastisch aan.

Robert Kazemier | Teammanager Meet- & Regeltechniek, BAM Bouw en Techniek Regio Noord

Bam kantoor

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)