ns-header

Hoe NS haar partners
toegang verleent en volledige
regie behoudt

“Een fraaie oplossing waarin we alle vertrouwen hebben”

Uitdaging

Binnen Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn de afdelingen Service, Onderhoud en Modernisering verantwoordelijk voor het onderhoud van de treinen. De NS werkt met flink wat partners die op afstand bij hun machines moeten kunnen komen, bijvoorbeeld om storingen op te lossen. Een belangrijke eis van de NS was om zelf te kunnen bepalen wie men toegang wilde geven tot een locatie, tot op welk niveau en voor hoe lang. Veiligheid en uniformiteit van de software stonden hierbij centraal.

Oplossing

Wij hebben het eisen- en wensenpakket van NS gerealiseerd door onze standaard remote access oplossing zo in te zetten, dat zij als regisseur de volledige administratieve controle heeft over de relevante gebruikers in ons portaal. Dit was ook in de ogen van de NS de beste oplossing, want slim, betrouwbaar, veilig, uniform én flexibel.

Realisatie

We hebben in iedere machine binnen de productieomgeving onze ServiceGate V2 geplaatst en de NS geadviseerd over hoe zij het beste rechten kunnen toewijzen aan de gebruikers van ons portaal. Dit zijn met name machinebouwers en installateurs. Deze professionals krijgen van NS tijdelijk toegang tot de PLC of machine totdat het probleem opgelost is. Na het oplossen van het probleem, wordt de verbinding met deze PLC/machine weer verbroken.

Wat vindt de klant?

“We werken er nu al een paar jaar mee en zijn nog steeds erg tevreden met deze oplossing. Inmiddels zijn de diensten en producten van Remote aangewezen tot de standaard binnen de NS. Dat zegt ook wel iets over de kwaliteit en betrouwbaarheid. Alle machinebouwers en installateurs werken dus met deze slimme remote dienst.”

Nederlandse Spoorwegen groep

ns treinen op rails

Wat vindt de klant?

Met behulp van Remote kunnen de ondersteunende partijen de machines op afstand benaderen en beheren. Door het toepassen van deze oplossing kan de toegang ook op een veilige wijze gebeuren, omdat je zelf bepaalt of iemand toegang krijgt tot de machine. Bijkomend voordeel is dat je ook sneller functieherstel hebt van de machine, omdat de ondersteunende partij niet voor iedere storing naar de locatie hoeft te komen. Wij zijn erg tevreden over de diensten van Remote Engineer!

Ronny Koster | Projectleider IT Materieel & Onderhoud, Nederlandse Spoorwegen

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)