hdr remoteacces remote

Industriële remote access

Met je laptop, tablet of smartphone wereldwijd op afstand verbonden met je machines en installaties.

Ben je technisch?

Met onze industriële remote-accessdiensten ben je op afstand verbonden met machines en installaties, waar ter wereld die zich ook bevinden.

Vanuit één platform zorg je met je computer, tablet of smartphone voor inbedrijfstelling, onderhoud en service. Treedt er een storing op, dan krijg je direct een melding. Zo kun je snel en adequaat ingrijpen en de storing – vaak zelfs vanaf je eigen device – verhelpen.

Wereldwijd op afstand verbonden met machines en installaties

De Remote-totaaloplossing bestaat uit een aantal onderdelen: een industriële ServiceGate VPN-router, een webportal met clientsoftware, en aanvullende services zoals datamonitoring, alarms & events en case & call.

Onze ServiceGate VPN-routers

Onze industriële ServiceGate VPN-router – in eigen huis ontwikkeld – is hét verlengstuk van je machine(s) of installatie(s) en vormt het hart van de Remote-oplossing. Via de router leg je eenvoudig en snel een beveiligde verbinding met je machines of installaties, waar ter wereld die ook staan. Om welk type besturing of netwerk het ook gaat: onze routers bieden de oplossing die het beste bij jouw situatie past. Heb je bedrijfsspecifieke wensen? Ook voor het ontwikkelen van een router op maat staat Remote voor je klaar.

De routers passen in elke machine of schakelkast en verbinden het remote-accessplatform met de industriële apparatuur. Door de ingebouwde firewall is het bedrijfsnetwerk optimaal beschermd. Al onze routers zijn plug & play en je mag ze gratis uitproberen.

Eén platform: webportal met clientsoftware

De tweede belangrijke pijler van onze totaaloplossing is de web portal met clientsoftware: één platform waarmee je al je installaties of machines – waar ook ter wereld – veilig en 100% betrouwbaar bedient.
Gewoon met je computer, tablet of smartphone.

In de portal bepaal je wie toegang heeft tot een bepaalde machine of installatie en tot welk niveau. De servicemedewerker krijgt na autorisatie binnen het systeem toegang tot elke locatie die gekoppeld is aan zijn of haar account. Er is geen extra software nodig om autorisatie te regelen. Ook kun je de toegang tot jouw locaties delen met collega-bedrijven die ook gebruikmaken van het platform van Remote.

De clientsoftware verbindt de gebruiker met het netwerk aan de LAN-zijde van de ServiceGate-router. Daarbij maakt het niet uit om welk type besturing het gaat (PLC, HMI, robot of computer).

Aanvullende services

Voor volledige grip en controle op al je machines of installaties bieden we naast de router, de webportal en de clientsoftware aanvullende services, waaronder:

Datamonitoring

Met deze service heb je 24/7 en overal helder en realtime inzicht in de prestaties en belangrijke parameters van je installatie(s) of machine(s). Datamonitoring stelt je in staat gefundeerd beslissingen te nemen en prestaties en processen te verbeteren.

Alarms & events

Is er iets aan de hand met een installatie of is een vooraf gedefinieerde parameter bereikt? Met deze service krijg je meteen een melding via e-mail, sms of een pushbericht op je smartphone. Zo kun je direct gericht actie ondernemen als dat nodig is, en ben je volledig in control. Uiteraard is het mogelijk zelf alarmprioriteiten in te stellen en te bepalen welke gebruikers meldingen en alarmen moeten ontvangen.

Case & call

Case & call is een administratieve functie in onze software, waarmee je werkzaamheden aan machines toe kunt lichten in een kort verslag. Ook is het een handige service voor bijvoorbeeld urenfacturatie.

Safety & Security

Veiligheid en beveiliging hebben bij Remote de hoogste prioriteit. Onze VPN-verbindingen zijn waterdicht beveiligd met sterke encryptie, authenticatiemechanismen en Perfect Forward Secrecy (PFS). We maken gebruik van firewalls en Intrusion Detection Systems (IDS) om de beveiliging tegen bedreigingen te versterken. Reguliere updates, beveiligingsaudits, back-ups en het volgen van best practices voor OpenVPN-implementatie zorgen voor een solide bescherming.

Identiteitsbeheer

Bij Remote werken we op basis van IAM-standaarden (Identity & Access Management) volgens het AAA-protocol (Authentication, Authorization, Accounting):

 • Multi-factorauthenticatie voor het inloggen van gebruikers in het systeem.
 • ‘Principle of least privilege’-methode voor beperkte gebruikerstoegang (authorisation) tot bepaalde diensten.
 • Bijhouden (accounting) van ‘wie, waar, wanneer’. Remote Engineer kent alleen de opgegeven e-mailadressen van de gebruikers, de IP-adressen en de inlogtijdstippen.

De beheerder van de door Remote verstrekte licentie bepaalt wie de gebruikers zijn en welk niveau van toegang deze gebruikers wordt verleend. Wij kennen alleen de e-mailadressen van de hoofdgebruikers.

Waarom kiezen voor de oplossingen van Remote?

Cases

Vorige
Volgende

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)