✓ Technisch

Water

Betrouwbare oplossingen voor waterketenbeheer

Door onze ruime ervaring met remote oplossingen voor waterketenbeheer kunnen we je snel helpen bij het vlot oplossen van technische uitdagingen. En dat doen we dan ook graag. Vergissingen maken of belangrijke details over het hoofd zien kunnen grote gevolgen hebben als het gaat om het managen van water. Wij hebben de technologie in huis om 24/7 op afstand aangesloten te zijn bij alle systemen en processen.

Ook in waterketenbeheer worden data en metingen steeds belangrijker. Hierin speelt stabiele en betrouwbare communicatie de hoofdrol. Onze remote access oplossingen bieden je die betrouwbaarheid. Door op afstand aanwezig te zijn bij je waterbeheerssystemen krijg jij inzicht in de prestaties van gemalen, kunstwerken en andere objecten en systemen die te maken hebben met watermanagement.

Wij ontwikkelen remote access oplossingen voor onder meer:

 • Rioolgemalen
 • Minigemalen
 • Bergbezinkbassins
 • Stuwen
 • Overstorten
 • Fonteinen
 • Sluizen
 • Meetpunten
 • Kunstwerken
 • Bruggen

Inzicht en overzicht

Vanuit één platform beheer en monitor je eenvoudig op afstand je installaties. Binnen enkele minuten heb je een beveiligde verbinding tot stand gebracht waarmee je direct aan de slag kunt. Met onze remote access diensten krijg je volledig inzicht in je waterketen-beheersprocessen. En je bepaalt zelf wie toegang kan krijgen tot alle data.

Onze industriële remote access oplossingen voor waterketenbeheer

Onze Remote Access totaaloplossing bestaat uit een ServiceGate industriële VPN router, webportal en client software. De door jou geselecteerde locatie – fabriek of machine – kun je met een desktop, tablet of smartphone op afstand beheren en analyseren.

ServiceGate

Onze ServiceGate industriële VPN routers worden vooraf geconfigureerd en getest met jouw instellingen. Afhankelijk van jouw installaties en wensen kun je bij ons kiezen uit de volgende industriële VPN routers:

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt, neem dan contact op met Jan.

ServiceGate V2(LTE)
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 4
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE Optioneel
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano V3
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten X
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE
UL gecertificeerd Nee
ServiceGate Lite
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output X
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 2
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano​
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 1
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t.
UL gecertificeerd Nee

Web portal

Met onze webportal bepaal je wie toegang heeft tot een installatie of gebouw en tot welk niveau. Ongeoorloofde toegang tot een installatie of gebouw behoort daarmee definitief tot het verleden. Je kunt rekenen op maximale beveiliging van de connectie door onder meer ons eigen gebruikersbeheersysteem en 2FA-handhaving.

Client software​

Omdat je gemalen en andere waterbeheerssystemen op afstand kunt benaderen, hoef je niet meer fysiek aanwezig te zijn om een storing op te lossen. Medewerkers krijgen na autorisatie binnen het systeem toegang tot elke locatie die gekoppeld is aan zijn of haar account.

Datamonitoring

Besturingen maken gebruik van de diverse industriële protocollen voor het uitwisselen van informatie. Met datamonitoring haken wij in op deze protocollen en sturen de verzamelde gegevens naar een bovenliggende laag. Dit kan Microsoft Azure, Google, Amazon AWS of jouw eigen oplossing zijn. Industriële protocollen die wij ondersteunen zijn onder andere OPC-UA, Ethernet/IP, Modbus, BACnet. Ook hebben wij de kennis in huis om ieder ander protocol te onderzoeken en te implementeren.

Remote access in de praktijk

In samenwerking met onze goede relatie Steven B.V. uit Joure hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het programma “Doe maar duurzaam” van RTLZ.

Datavisualisatie

Door de data overzichtelijk te presenteren in dashboards – die je ook nog eens zelf samen kunt stellen – hou je op een fraaie manier inzicht in de real-time status van installatieprestaties of andere waterbeheer-parameters. In de dashboards kun je diverse widgets toepassen om de informatie en data in het juiste formaat te tonen of te exporteren.

Alarms & events

Met alarmering en gebeurtenissen krijg je meteen een signaaltje als er iets aan de hand is met een installatie. Je bepaalt zelf hoe je de meldingen ontvangt. Ook kun je de prioriteit van een alarm instellen en gebruikers toewijzen die het alarm moeten krijgen. Alarms & events stuurt je alarmen en meldingen via je smartphone, e-mail of tablet: waar je ook bent.

Zomaar een paar voordelen van onze Remote diensten

 • Onafhankelijk van merk, locatie en type besturing
 • Remote access geschikt voor alle typen metingen
 • Eén platform voor databeheer, bediening en optimalisatie
 • Real-time monitoring, besturing en alarmering voor complete infrastructuren

Bekijk onze praktijkcases

Toonaangevende machinebouwers en gebouwbeheerders vertrouwen op ons. Bekijk hier trotsmakende projecten die we voor hen hebben uitgevoerd.

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)