Overig-T
✓ Technisch

Overig

Overal en altijd grip op processen en prestaties

Het op afstand verzamelen van data uit machines, installaties en gebouwen én het overzichtelijk presenteren ervan: daarvoor bieden wij je de oplossingen. Zonder fysiek aanwezig te zijn kun je zo tijdig beslissingen nemen. Bijvoorbeeld om processen te optimaliseren, machineprestaties te verbeteren en calamiteiten te voorkomen.

Inzicht en overzicht

Vanuit één platform beheer en monitor je eenvoudig op afstand je machines, installaties en/of gebouwen. Binnen enkele minuten heb je een beveiligde verbinding tot stand gebracht waarmee je direct aan de slag kunt. Met onze industriële remote access diensten krijg je volledig inzicht in processen. En je bepaalt zelf wie toegang kan krijgen tot alle data.

Betrokken bij jouw remote wensen

Met onze remote diensten zorgen we ervoor dat jij op afstand (gebouw)installaties en machines kunt benaderen, data kunt verzamelen en zo de juiste beslissingen kunt nemen.

Industriële remote access 

Onze Remote Access totaaloplossing bestaat uit een ServiceGate industriële VPN router, webportal en client software. De door jou geselecteerde locatie – fabriek of machine – kun je met een desktop, tablet of smartphone op afstand beheren en analyseren.

ServiceGate

Onze ServiceGate industriële VPN routers worden vooraf geconfigureerd en getest met jouw instellingen. Hiermee voorkom je foutgevoelig installatiewerk ter plaatse. Afhankelijk van jouw installaties en wensen kun je bij ons kiezen uit de volgende industriële VPN routers:

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt, neem dan contact op met Jan.

ServiceGate V2(LTE)
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 4
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE Optioneel
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano V3
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten X
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE
UL gecertificeerd Nee
ServiceGate Lite
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output X
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 2
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano​
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 1
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t.
UL gecertificeerd Nee

Web portal

Met onze webportal bepaal je wie toegang heeft tot een installatie of gebouw en tot welk niveau. Ongeoorloofde toegang tot een installatie of gebouw behoort daarmee definitief tot het verleden. Deze handige tool geeft je de mogelijkheid om alle projecten op een veilige manier te managen. Hierbij kun je rekenen op maximale beveiliging van de connectie door onder meer ons eigen gebruikersbeheersysteem en 2FA-handhaving.

Client software​

Omdat je installaties op afstand kunt benaderen, hoef je niet meer fysiek aanwezig te zijn om een storing op te lossen of een proces te managen. Medewerkers krijgen na autorisatie binnen het systeem toegang tot elke locatie die gekoppeld is aan zijn of haar account. Hiervoor hoeft alleen de gratis client software te worden geïnstalleerd. Vanaf het moment van inloggen kan eenvoudig elke locatie worden benaderd waarvoor autorisatie is afgegeven.

Datamonitoring

Besturingen maken gebruik van de diverse industriële protocollen voor het uitwisselen van informatie. Met datamonitoring haken wij in op deze protocollen en sturen de verzamelde gegevens naar een bovenliggende laag. Dit kan Microsoft Azure, Google, Amazon AWS of jouw eigen oplossing zijn. Industriële protocollen die wij ondersteunen zijn onder andere OPC-UA, Ethernet/IP, Modbus, BACnet. Ook hebben wij de kennis in huis om ieder ander protocol te onderzoeken en te implementeren.

Remote access in de praktijk

In samenwerking met onze goede relatie Steven B.V. uit Joure hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het programma “Doe maar duurzaam” van RTLZ.

Datavisualisatie

Door de data overzichtelijk te presenteren in dashboards – die je ook nog eens zelf samen kunt stellen – hou je op een fraaie manier inzicht in de realtime status van installatieprestaties of andere gebouwbeheer-parameters. In de dashboards kun je diverse widgets toepassen om de informatie en data in het juiste formaat te tonen of te exporteren.

Alarms & events

Met alarmering en gebeurtenissen krijg je meteen een signaaltje als er iets aan de hand is met een installatie. Je bepaalt zelf hoe je de meldingen ontvangt. Ook kun je de prioriteit van een alarm instellen en gebruikers toewijzen die het alarm moeten krijgen. Alarms & events stuurt je alarmen en meldingen via je smartphone, e-mail of tablet: waar je ook bent.

Enkele voordelen op een rij

 • Besparing in tijd en geld
 • Op afstand benaderen van je besturingen
 • Altijd en overal inzicht en controle
 • Remote access geschikt voor vrijwel alle typen (gebouw)installaties en machines
 • Eén platform voor databeheer, bediening en optimalisatie
 • Real-time monitoring, besturing en alarmering voor complete infrastructuren
 • Onafhankelijk van merk, locatie en type besturing

Bekijk onze praktijkcases

Toonaangevende machinebouwers en gebouwbeheerders vertrouwen op ons. Bekijk hier trotsmakende projecten die we voor hen hebben uitgevoerd.

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)