Machinebouwer
✓ Technisch

Machinebouwer

Laat met slimme oplossingen je machines nog beter presteren

Of het nu gaat om het op afstand analyseren en repareren van een machine of het genereren van nieuwe inzichten waarmee je de machine nog beter kunt maken: Remote biedt je slimme remote access oplossingen waarmee je volledige informatie én controle hebt. Met ons Industrie 4.0 portfolio monitor beheer en optimaliseer je jouw machines: waar ter wereld deze zich ook bevinden.

Industriële Remote Access

Onze Remote Access totaaloplossing bestaat uit een ServiceGate industriële VPN router, webportal en client software. De door jou geselecteerde locatie – fabriek of machine – kun je met een desktop, tablet of smartphone op afstand beheren en analyseren.

Industrie 4.0 oplossingen

Remote Engineer biedt je een breed assortiment Industrie 4.0 oplossingen, waaronder remote access, datamonitoring, datavisualisatie en alarms & events. Hiermee optimaliseer je machine-efficiency en bespaar je kosten. Industrie 4.0 maakt bovendien de weg vrij voor predictive maintenance en machine learning. Hiermee zorg je voor minimale stilstand van machines en een maximale levensduur van de componenten.

ServiceGate

Onze ServiceGate industriële VPN routers worden vooraf geconfigureerd en getest met jouw instellingen. Hierdoor heb je geen lastige installatieprocedures bij je klanten. Hiermee voorkom je foutgevoelig installatiewerk ter plaatse. Afhankelijk van jouw fabriek of machines en wensen kun je bij ons kiezen uit de volgende industriële VPN routers:

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt, neem dan contact op met Jan.

ServiceGate V2(LTE)
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 4
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE Optioneel
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano V3
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten X
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE
UL gecertificeerd Nee
ServiceGate Lite
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output X
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 2
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano​
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 1
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t.
UL gecertificeerd Nee

Web portal

Met onze webportal bepaal je wie toegang heeft tot een machine of installatie en tot welk niveau. Ongeoorloofde toegang tot een machine behoort daarmee definitief tot het verleden. Deze handige tool geeft je de mogelijkheid om alle projecten op een veilige manier te managen. Hierbij kun je rekenen op maximale beveiliging van de connectie door onder meer ons eigen gebruikersbeheersysteem en 2FA-handhaving

Client software​

Omdat je machines op afstand kunt benaderen, hoef je niet meer fysiek naast de machine te staan om een storing op te lossen. Medewerkers krijgen na autorisatie binnen het systeem toegang tot elke locatie die gekoppeld is aan zijn of haar account. Hiervoor hoeft alleen de gratis client software te worden geïnstalleerd. Vanaf het moment van inloggen kan eenvoudig elke locatie worden benaderd waarvoor autorisatie is afgegeven.

Datamonitoring

Besturingen maken gebruik van de diverse industriële protocollen voor het uitwisselen van informatie. Met datalogging haken wij in op deze protocollen en sturen de verzamelde gegevens naar een bovenliggende laag. Dit kan Microsoft Azure, Google, Amazon AWS of jouw eigen oplossing zijn. Industriële protocollen die wij ondersteunen zijn o.a. OPC-UA, Ethernet/IP, Modbus, BACnet. Ook hebben wij de kennis in huis om ieder protocol te onderzoeken en te implementeren.

Koppelingen met de besturing worden op de router gemaakt. Hiermee kan buffering worden gerealiseerd op het moment dat de verbinding met het internet is onderbroken. Data wordt via een versleutelde verbinding naar de diverse IIoT/cloud platformen verzonden. Dit gebeurt via protocollen als MQTT, CoAP, http(s), XML en Json. Andere varianten zijn ook mogelijk. Werk je met bijzondere protocollen of een protocol dat hier niet wordt genoemd? Neem dan contact met ons op: wij bieden je graag maatwerk.

Remote access in de praktijk

In samenwerking met onze goede relatie Steven B.V. uit Joure hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het programma “Doe maar duurzaam” van RTLZ.

Datavisualisatie

Door de data overzichtelijk te presenteren in dashboards – die je ook nog eens zelf samen kunt stellen – hou je op een fraaie manier inzicht in de real-time status, machineprestaties en bijvoorbeeld in de conditie van onderdelen die onderhavig zijn aan slijtage. In de dashboards kun je diverse widgets toepassen om de informatie en data in het juiste formaat te tonen of te exporteren. Door visualisatie maak je van data informatie waarop beslissingen kunnen worden genomen of verbeteringen kunnen worden toegepast.

Alarms & Events

Met alarmering en gebeurtenissen krijg je meteen een signaaltje als er iets aan de hand is met een machine. Je bepaalt zelf hoe je de meldingen ontvangt. Ook kun je de prioriteit van een alarm instellen en gebruikers toewijzen die het alarm moeten krijgen. Alarms & events stuurt je alarmen en meldingen via je smartphone, e-mail of tablet: waar je ook bent.

Predictive Maintenance

Met gemeten data – big data – is te voorspellen wanneer een machine gaat uitvallen. Met vooraf ingestelde parameters en programmering kun je bepalen hoe machines met gemeten gegevens moeten omgaan. Hierdoor kun je processen verbeteren en kunnen bepaalde beslissingen door apparaten zelf worden genomen. Wij helpen je graag predictive maintenance in je fabricageproces toe te passen.

Machine learning

Machine learning is het toepassen van kunstmatige intelligentie (AI) om systemen automatisch te laten leren en processen te verbeteren. Het belangrijkste doel is om systemen zelf te laten leren zonder tussenkomst van mensen en hierop beslissingen te nemen. Wij helpen je graag bij het ontsluiten en verzamelen van data om machine learning mogelijk te maken.

Bekijk onze praktijkcases

Toonaangevende machinebouwers en gebouwbeheerders vertrouwen op ons. Bekijk hier trotsmakende projecten die we voor hen hebben uitgevoerd.

DCS Edge: brug tussen machine en industrie 4.0

De DSC Edge kan worden ingezet als lokale gateway naar ieder gewenst IIoT/industrie 4.0 platform. Of als lokale historian worden ingezet voor het OPC-UA, Ethernet/IP, Modbus, BACnet. Of ieder ander industrieel communicatieprotocol dat voor jou van toepassing is. Zodra de koppeling is gemaakt, worden de gegevens ontvangen. De gegevens worden naar de cloud gestuurd en via ons platform gepresenteerd. De gegevens kunnen ook naar een andere cloud gestuurd worden, zoals Microsoft Azure. Je kunt direct aan de slag met jouw data.

De DCS-Edge is het verbindingsstuk tussen jouw installatie en mogelijkheden die industrie 4.0 biedt.

Dit leveren onze Industrie 4.0 oplossingen je onder meer op:

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)