✓ Technisch

Gebouwbeheer

Altijd en overal inzicht in de prestaties van je gebouwinstallaties

Gebouwen hebben vaak vele installaties om zaken als het binnenklimaat, beveiliging en brandveiligheid te regelen. Die installaties genereren big data die waardevol worden als je ze kunt duiden. Wij hebben de kennis en het gebouwbeheersysteem in huis om jouw data in zeer bruikbare – zelfs onmisbare – informatie om te zetten.

Onze diensten helpen je als gebouwbeheerder om betere beslissingen te nemen. Of het nu gaat om bestaande gebouwen met soms verouderde systemen of nieuwbouwprojecten: ons platform praat met vrijwel alle protocollen. En ook het bestaande netwerk in een gebouw is nooit een probleem: met een 4G verbinding of een simkaart kunnen we je overal en altijd met gebouwinstallaties connecten.

Betrokken bij jouw remote wensen

Met onze diensten zorgen we ervoor dat jij op afstand installaties kunt benaderen, data kunt verzamelen en snel kunt schakelen bij calamiteiten. Beschouw ons daarom gerust als een betrokken verlengstuk van jouw organisatie. Zo kunnen we je bijvoorbeeld ontzorgen als je in een gebouw werkt met verouderde installaties: wij kunnen deze met onze apparatuur slimmer maken zodat je geen dure nieuwe besturingen hoeft te kopen om het probleem op te lossen.

Flexibiliteit en maatwerk

Zoals je vast weet zijn bij gebouwbeheer vaak verschillende partijen betrokken. Om ervoor te zorgen dat iedere organisatie op het juiste niveau toegang heeft tot de systemen, hebben wij een flexibel platform ontwikkeld. Wij kunnen dit platform exact naar jouw wensen inrichten. Omdat we met alle standaardprotocollen kunnen communiceren, voorkomen we een wildgroei aan oplossingen in een netwerk. En houden we het voor jou overzichtelijk en werkbaar.

Industriële Remote Access

Onze Remote Access totaaloplossing bestaat uit een ServiceGate industriële VPN router, webportal en client software. De door jou geselecteerde locatie – fabriek of machine – kun je met een desktop, tablet of smartphone op afstand beheren en analyseren.

ServiceGate

Onze ServiceGate industriële VPN routers worden vooraf geconfigureerd en getest met jouw instellingen. Hiermee voorkom je foutgevoelig installatiewerk ter plaatse. Afhankelijk van jouw installaties en wensen kun je bij ons kiezen uit de volgende industriële VPN routers:

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt, neem dan contact op met Jan.

ServiceGate V2(LTE)
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 4
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE Optioneel
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano V3
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten X
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE
UL gecertificeerd Nee
ServiceGate Lite
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output X
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 2
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano​
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 1
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t.
UL gecertificeerd Nee

Web portal

Met onze webportal bepaal je wie toegang heeft tot een machine of installatie en tot welk niveau. Deze handige tool geeft je de mogelijkheid om alle projecten op een veilige manier te managen.

Client software​

Omdat je machines op afstand kunt benaderen, hoef je niet meer fysiek naast de machine te staan om een storing op te lossen. Medewerkers krijgen na autorisatie binnen het systeem toegang tot elke locatie die gekoppeld is aan zijn of haar account. Hiervoor hoeft alleen de gratis client software te worden geïnstalleerd. Vanaf het moment van inloggen kan eenvoudig elke locatie worden benaderd waarvoor autorisatie is afgegeven.

Datamonitoring

Besturingen maken gebruik van de diverse industriële protocollen voor het uitwisselen van informatie. Met datamonitoring haken wij in op deze protocollen en sturen de verzamelde gegevens naar een bovenliggende laag. Dit kan Microsoft Azure, Google, Amazon AWS of jouw eigen oplossing zijn. Industriële protocollen die wij ondersteunen zijn onder andere OPC-UA, Ethernet/IP, Modbus, BACnet. Ook hebben wij de kennis in huis om ieder ander protocol te onderzoeken en te implementeren.

Koppelingen met de besturing worden op de router gemaakt. Hiermee kan buffering worden gerealiseerd op het moment dat de verbinding met het internet is onderbroken. Data wordt via een versleutelde verbinding naar de diverse IIoT/cloud platformen verzonden. Dit gebeurt via protocollen als MQTT, CoAP, http(s), XML en Json. Andere varianten zijn ook mogelijk. Werk je met bijzondere protocollen of een protocol dat hier niet wordt genoemd? Neem dan contact met ons op: wij bieden je graag maatwerk.

Remote access in de praktijk

In samenwerking met onze goede relatie Steven B.V. uit Joure hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het programma “Doe maar duurzaam” van RTLZ.

Datavisualisatie

Door de data overzichtelijk te presenteren in dashboards – die je ook nog eens zelf samen kunt stellen – hou je op een fraaie manier inzicht in de real-time status van installatieprestaties of andere gebouwbeheer-parameters. In de dashboards kun je diverse widgets toepassen om de informatie en data in het juiste formaat te tonen of te exporteren.

Alarms & Events

Met alarmering en gebeurtenissen krijg je meteen een signaaltje als er iets aan de hand is met een installatie. Je bepaalt zelf hoe je de meldingen ontvangt. Ook kun je de prioriteit van een alarm instellen en gebruikers toewijzen die het alarm moeten krijgen. Alarms & events stuurt je alarmen en meldingen via je smartphone, e-mail of tablet: waar je ook bent.

Zomaar een paar voordelen van onze Remote diensten

 • Besparing in tijd en geld
 • Op afstand benaderen van je besturingen
 • Altijd en overal inzicht en controle
 • Datamonitoring en datavisualisatie
 • Hoge mate van flexibiliteit in beheer
 • Alarmen en events management
 • Verhogen van de service richting jouw relaties

Bekijk onze praktijkcases

Toonaangevende machinebouwers en gebouwbeheerders vertrouwen op ons. Bekijk hier trotsmakende projecten die we voor hen hebben uitgevoerd.

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)