windmolens
✓ Technisch

Energie

Optimaal duurzaam en energiebewust ondernemen

Natuurlijk wil je het energieverbruik zo efficiënt mogelijk inrichten. Voor je eigen organisatie, maar wellicht ook bij opdrachtgevers. Om inzicht en grip te krijgen op dit energieverbruik, helpen wij je graag bij het nemen van de juiste stappen.

Met energiemanagement kun je structureel maatregelen nemen om het gebruik van energie en grondstoffen te minimaliseren. Voortaan signaleer je tijdig problemen en kun je de data uit de diverse systemen gebruiken om beslissingen te nemen. Met als resultaat een efficiënter gebruik van energie. Onze specialiteit is het maken van beveiligde verbindingen met jouw apparaten, systemen en het collecteren van data. Ons platform is zo gebruiksvriendelijk dat je altijd en overal inzicht hebt in je energieverbruik.

Betrokken bij jouw remote wensen

Onze toegevoegde waarde zit vooral in het meedenken met onze opdrachtgevers als het gaat om het op afstand benaderen van installaties, collecteren van data, snel kunnen schakelen bij calamiteiten en het bieden van een flexibel portal. Vaak worden onze diensten ingezet in combinatie met een bestaand energiemanagementsysteem.

Flexibiliteit en maatwerk

Bij energiemanagement zijn vaak verschillende partijen betrokken. Om ervoor te zorgen dat iedere betrokken organisatie of medewerker op het juiste niveau toegang heeft tot de systemen, hebben wij een flexibel platform ontwikkeld. Dit platform kan exact naar jouw wensen worden ingericht.

Industriële Remote Access

Onze Remote Access totaaloplossing bestaat uit een ServiceGate industriële VPN router, webportal en client software. De door jou geselecteerde locatie – fabriek of machine – kun je met een desktop, tablet of smartphone op afstand beheren en analyseren.

ServiceGate

Onze ServiceGate industriële VPN routers worden vooraf geconfigureerd en getest met jouw instellingen. Afhankelijk van jouw installaties en wensen kun je bij ons kiezen uit de volgende industriële VPN routers:

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt, neem dan contact op met Jan.

ServiceGate V2(LTE)
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 4
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE Optioneel
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano V3
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten X
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort
4G/LTE
UL gecertificeerd Nee
ServiceGate Lite
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output X
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 2
FastEthernet Lan poorten 2
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t
UL gecertificeerd Ja
ServiceGate Nano​
DC Power 8-48 volt
Wi-Fi antenne
Input/Output
Reset knop
WLAN Enabled
USB Poorten 1
FastEthernet Lan poorten 1
FastEthernet poort WAN/Internet 1
Seriële poort X
4G/LTE N.v.t.
UL gecertificeerd Nee

Web portal

Met onze webportal bepaal je wie toegang heeft tot een installatie of gebouw en tot welk niveau. Ongeoorloofde toegang behoort daarmee definitief tot het verleden. Deze handige tool geeft je de mogelijkheid om alle projecten op een veilige manier te managen. Hierbij kun je rekenen op maximale beveiliging van de connectie door onder meer ons eigen gebruikersbeheersysteem en 2FA-handhaving.

Client software​

Omdat je installaties en gebouwen op afstand kunt benaderen, hoef je niet meer fysiek in het gebouw aanwezig te zijn om een storing op te lossen. Medewerkers krijgen na autorisatie binnen het systeem toegang tot elke locatie die gekoppeld is aan zijn of haar account. Hiervoor hoeft alleen de gratis client software te worden geïnstalleerd. Vanaf het moment van inloggen kan eenvoudig elke locatie worden benaderd waarvoor autorisatie is afgegeven.

Datamonitoring

Besturingen maken gebruik van de diverse industriële protocollen voor het uitwisselen van informatie. Met datamonitoring haken wij in op deze protocollen en sturen de verzamelde gegevens naar een bovenliggende laag. Dit kan Microsoft Azure, Google, Amazon AWS of jouw eigen oplossing zijn. Industriële protocollen die wij ondersteunen zijn onder andere OPC-UA, Ethernet/IP, Modbus, BACnet. Ook hebben wij de kennis in huis om ieder ander protocol te onderzoeken en te implementeren.

Koppelingen met de besturing worden op de router gemaakt. Hiermee kan buffering worden gerealiseerd op het moment dat de verbinding met het internet is onderbroken. Data wordt via een versleutelde verbinding naar de diverse IIoT/cloud platformen verzonden. Dit gebeurt via protocollen als MQTT, CoAP, http(s), XML en Json. Andere varianten zijn ook mogelijk. Werk je met bijzondere protocollen of een protocol dat hier niet wordt genoemd? Neem dan contact met ons op: wij bieden je graag maatwerk.

Remote access in de praktijk

In samenwerking met onze goede relatie Steven B.V. uit Joure hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het programma “Doe maar duurzaam” van RTLZ.

Datavisualisatie

Door de data overzichtelijk te presenteren in dashboards – die je ook nog eens zelf samen kunt stellen – hou je op een fraaie manier inzicht in de real-time status van energieprestaties van installaties of gebouwen. In de dashboards kun je diverse widgets toepassen om de informatie en data in het juiste formaat te tonen of te exporteren.

Met alarmering en gebeurtenissen krijg je meteen een signaaltje als er iets aan de hand is met een installatie of als een bepaalde parameter wordt bereikt. Je bepaalt zelf hoe je de meldingen ontvangt. Ook kun je de prioriteit van een alarm instellen en gebruikers toewijzen die het alarm moeten krijgen. Alarms & events stuurt je alarmen en meldingen via je smartphone, e-mail of tablet: waar je ook bent.

Zomaar een paar voordelen van onze Remote diensten

 • Overzicht door koppelen van systemen in 1 platform
 • Vroegtijdig storingen en calamiteiten signaleren, beheren en oplossen
 • Procesoptimalisatie door te sturen op real-time data
 • Gedetailleerd inzicht in verbruik door verzamelen van data en datavisualisatie

Bekijk onze praktijkcases

Toonaangevende machinebouwers en gebouwbeheerders vertrouwen op ons. Bekijk hier trotsmakende projecten die we voor hen hebben uitgevoerd.

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)