Machine Data

Inzicht, grip en controle

Ons Machine Data platform

Uw bedrijf kan meerwaarde creëren door het toepassen van Industrie 4.0 oplossingen. Datalogging/virtualisatie en Alarms & Events zijn hier onderdeel van. Het doel van het toepassen van de tools is het verbeteren van productiviteit en het besparen van kosten. Industrie 4.0 maakt naast datalogging, visualisatie en Alarms & Events ook de weg vrij voor Predictive Maintenance en Machine Learning.

Dataloggen

Dataloggen

Besturingen maken gebruik van de diverse industriële protocollen voor het uitwisselen van informatie. Met datalogging haken wij in op deze protocollen en sturen de verzamelde gegevens naar een bovenliggende laag. Dit kan Microsoft Azure, Google, Amazon AWS of uw eigen oplossing zijn. Industriële protocollen die wij ondersteunen zijn oa. OPC-UA, Ethernet/IP, Modbus, BACnet. Tevens hebben wij de kennis in huis om ieder protocol te onderzoeken en te implementeren.

Koppelingen met de besturing worden op de router gemaakt. Hiermee kan buffering worden gerealiseerd op het moment dat de verbinding met het internet is onderbroken. Data wordt via een versleutelde verbinding naar de diverse Iot/cloud platformen verzonden. Dit gebeurt via protocollen als MQTT, CoAP, http(s), XML en Json. Andere varianten zijn ook mogelijk. Heeft u bijzondere protocollen of een protocol wat hier niet wordt genoemd? Neem dan contact met ons op.

Opgeslagen gegevens kunnen via een API uit de omgeving worden gehaald mocht u als klant zelf een connector willen maken voor het raadplegen van de informatie.

Datavisualisatie

Door visualisatie maakt u van data, informatie waarop beslissingen kunnen worden genomen of verbeteringen kunnen worden toegepast. In de dashboards kunnen de diverse widgets worden gebruikt om de informatie en data in het juiste formaat te tonen of te exporteren.

De voordelen voor elk onderdeel van uw bedrijf

Alarms & Events

Alarmering en gebeurtenissen worden gebruikt voor rapportages en het informeren van gebruikers van het systeem. Alarms en events geven informatie over de status van de systemen en besturingen, deze meldingen kunnen bijdragen aan verbetering van de efficiëntie van de machine en het tijdig ontdekken van defecte onderdelen. Het informeren van gebruikers kan op verschillende manieren, variërend van e-mail en sms tot push berichten in apps op mobile telefoons.

 

 

Predictive Maintenance & Machine Learning

Bij predictive maintenance wordt een wiskundige berekening gebruikt voor het herkennen van patronen in de staat van de machine. Deze staat bepaald wat een goed moment is voor het doen van onderhoud of reparaties. Machine Learning gaat nog een stap verder en zal een voorspelling maken voor de beste invulling voor onderhoud en het aantal ongeplande reparaties en dus downtime te voorkomen.

DCS Edge

De DCS-Edge is het verbindingsstuk tussen uw installatie en mogelijkheden die industrie 4.0 biedt.

Dit product kan worden ingezet als lokale gateway naar ieder gewenst
IOT/iIOT/industrie 4.0 platform. Of als lokale historian worden ingezet voor het OPC-UA, Ethernet/IP, Modbus, BACnet. Of welk industrieel communicatie protocol die voor u van toepassing is.

Zodra de koppeling is gemaakt, worden de gegevens ontvangen. De gegevens worden naar de cloud gestuurd en via ons platform gepresenteerd. De gegevens kunnen ook naar een andere cloud gestuurd worden, zoals Microsoft Azure. U kunt direct aan de slag met uw data.

DCS Edge

Beveiliging van onze diensten
en uw verbindingen

Alle verbindingen en verkeer wordt versleuteld met een AES-256 algoritme
waardoor een veilige verbinding is gegarandeerd. 

Arnold Agema

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze ServiceGates en wat Remote Engineer voor u kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Machinebeheer op afstand proberen?

Vraag nu vrijblijvend een demo of starter kit aan.

WIJ ZIJN

Remote-Engineer-Icon-Wit

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, actuele software-updates, evenementen en informatie over onze producten.

Demo aanvragen

Ervaar vrijblijvend ons assortiment industriële routers die worden toegepast op het gebied van machine-to-machine (M2M) of Internet of Things (IOT). 

Tijdens een demonstratie bij u op de locatie worden zowel technische als beleidsmatige onderwerpen besproken. Er kan een opstelling gebouwd worden waarin onze VPN producten voor machinebeheer op afstand worden gedemonstreerd. Zowel managers als ICT beheerders, programmeurs en engineers zijn welkom. Eventueel installeren wij direct onze producten, zodat u deze zelf een tijdje kunt uitproberen. 

Vraag uw demo aan via onderstaand formulier. Wij nemen na ontvangst van uw aanvraag contact met u op om een afspraak in te plannen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.