hdr_over_wat_we-blog

Over wat we doen en waarom we dat doen

Hoe vertellen we op een verjaardagsfeestje wat we precies doen en waarom? Dat is nog best lastig. Want met een biertje in de hand aan iemand uitleggen wat je allemaal kunt met het Industrial Internet of Things en dat wij de technologie leveren om op afstand verbonden te zijn met bijvoorbeeld HMI’s of PLC’s is best technisch en daarmee voor veel – zeg maar: de meeste – mensen onbegrijpelijk.

Op de vraag wat nou het allerbelangrijkste is dat we onze opdrachtgevers te bieden hebben, antwoorden we vaak ‘nachtrust’. Wij bieden machinefabriek-directeuren, engineers, waterbouwkundig ingenieurs, gebouwbeheerders, overheidsfunctionarissen welverdiende nachtrust.

Nachtrust bieden doen we met allerlei slimme hardware en software die ervoor zorgen dat professionals zorgeloos in control blijven over hun machines en installaties, waar deze zich ook bevinden op onze aardbol. En mócht er een storing optreden, dan zijn zij de eersten die dat horen. Ze kunnen dan op tijd actie ondernemen zodat bijvoorbeeld productie-uitval wordt voorkomen. En daar word je natuurlijk heel relaxed van.

Hardware en software

Eigenlijk snapt iedereen dit. Dat we daarna – onder het genot van een tweede biertje – uitleggen dat we hiervoor zelfontwikkelde hardware hebben – vermomd als VPN router – die je nergens anders kan kopen, maakt het nog eens extra interessant. En ook de bijbehorende software – zoals een overzichtelijk dashboard waarop je alle machine-prestaties kunt aflezen – ontwikkelen wij voor die opdrachtgevers. Dat je met onze IT-diensten zelfs op afstand onderhoud kunt plegen aan die machines, maakt het verhaal natuurlijk helemaal af.

Remote access

Waarom wij ons juist in deze technologiehoek hebben gespecialiseerd heeft alles te maken met een vraag vanuit de markt. In 2008 werden we namelijk benaderd door een machinebouwer die graag op afstand – lees: via internet – zijn machines kon benaderen en beheren. Voor ons was dat natuurlijk een fantastische uitdaging waar we onze tanden maar al te graag in hebben gezet.

Het duurzame karakter van remote access

Het leverde die klant ‘remote access’ op en daarmee een aanzienlijke besparing op reistijd en reiskosten. Remote access droeg bovendien meteen flink bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van deze opdrachtgever, want door de toegang op afstand hoefden zijn engineers veel minder vaak de auto of het vliegtuig te pakken. Dat je als klap op de vuurpijl afnemers van je machines ook nog eens een flinke portie extra service kon beloven maakte dit concept helemaal compleet.
Dit concept werkte in praktijk zo goed, dat collega’s en andere bedrijven de machinebouwer vroegen waar ze dit product konden aanschaffen. Vanaf dat moment was het ‘remote-specialisme’ van Remote Engineer een feit. Logisch dat inmiddels opdrachtgevers uit alle windstreken de maatwerkoplossingen van Remote weten te vinden. En dat steeds meer opdrachtgevers hun professionele ambities weten te combineren met een flinke portie gezonde nachtrust.

Probeer toegang op afstand
gratis en vrijblijvend.

Vraag vrijblijvend een Starterkit aan

Bekijk hier praktijkcases

Toonaangevende machinebouwers en gebouwbeheerders vertrouwen op ons. Bekijk hier trotsmakende projecten die we voor hen hebben uitgevoerd.

Waarmee kunnen
we je helpen?

Demo aanvragen

Ervaar vrijblijvend ons assortiment industriële routers die worden toegepast op het gebied van machine-to-machine (M2M) of Internet of Things (IOT). 

Tijdens een demonstratie bij u op de locatie worden zowel technische als beleidsmatige onderwerpen besproken. Er kan een opstelling gebouwd worden waarin onze VPN producten voor machinebeheer op afstand worden gedemonstreerd. Zowel managers als ICT beheerders, programmeurs en engineers zijn welkom. Eventueel installeren wij direct onze producten, zodat u deze zelf een tijdje kunt uitproberen. 

Vraag uw demo aan via onderstaand formulier. Wij nemen na ontvangst van uw aanvraag contact met u op om een afspraak in te plannen.

  Offerte aanvragen

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Nano

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Lite

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate Nano V3

      Aanvraag Starterkit

      ServiceGate V2(LTE)