gebouwbeheer - slimme technische monitoring

Een optimaal binnenklimaat door slimme technische monitoring 

Met de huidige energieprijzen en duurzaamheidsambities is optimaal gebouwbeheer actueler dan ooit. Maar wat is gebouwbeheer vanuit ons ‘remote perspectief’ nou precies? En wat levert het je op als eigenaar of beheerder? We geven je de antwoorden aan de hand van één van de projecten die we voor én met BAM hebben gerealiseerd.  

Gebouwen hebben vele installaties om zaken als het binnenklimaat, beveiliging en brandveiligheid te regelen. Die installaties genereren data die waardevol zijn als je ze kunt lezen. Wij hebben de kennis en het gebouwbeheersysteem in huis om deze data in informatie om te zetten. Informatie waarmee je het binnenklimaat kunt optimaliseren op het gebied van energieverbruik, beveiliging en brandveiligheid. Dát verstaan wij onder gebouwbeheer. 

Kostenbesparingen 

Ook BAM hecht veel waarde aan waardevolle data waarmee je op afstand kunt sturen en optimaliseren. Op afstand installaties kunnen benaderen en beheren betekent in de eerste plaats een flinke besparing op reistijd en dus op reiskosten. Bovendien is beheer op afstand natuurlijk een stuk duurzamer dan steeds heen en weer rijden.  

Hogere klanttevredenheid 

Een tweede voordeel van gebouwbeheer op afstand is het feit dat de BAM kan voldoen aan de 24/7 serviceovereenkomsten die ze met klanten heeft afgesloten. Het kunnen voldoen aan deze overeenkomsten draagt weer bij aan een hogere klanttevredenheid. En ook het serieel kunnen communiceren met verouderde installaties is een groot voordeel van gebouwbeheer op afstand. Door onze oplossing is de BAM niet afhankelijk van dure nieuwe apparatuur of van dure – meestal verouderde – installatie-gebonden software. 

Dé organisatie-brede standaard 

Onze standaard remote oplossing biedt via 4G alle functionaliteit om de wensen van BAM te vervullen. Daarnaast gebruikt BAM ons systeem voor het doorgeven van storingen en alarmen. Deze worden via een SMS of mail naar het storingsplatform gestuurd en centraal afgehandeld. Onze dienst is inmiddels door BAM organisatie-breed aangewezen als dé standaard voor het op afstand benaderen van gebouwen en systemen.  

BACNET-protocol 

BAM maakt gebruik van onze ServiceGate V2 router. Deze laatste router is essentieel voor als er buiten het netwerk van de klant om contact moet worden gemaakt met de locatie. Er kan uitstekend met de BACNET-protocol én met verouderde besturingen gecommuniceerd worden. Door bovendien te adviseren over het aanmaken van autorisatieniveaus in ons portal kunnen locaties naar wens en door de juiste personen beheerd worden. 

Ontdek zelf de voordelen van gebouwbeheer 

Wil je ontdekken wat onze remote-oplossingen voor jouw gebouwen kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op. En als je eens vrijblijvend onze oplossingen wilt testen, geen probleem. We stellen je graag een gratis starterkit beschikbaar. 

Probeer toegang op afstand
gratis en vrijblijvend.

Vraag vrijblijvend een Starterkit aan

Bekijk hier praktijkcases

Toonaangevende machinebouwers en gebouwbeheerders vertrouwen op ons. Bekijk hier trotsmakende projecten die we voor hen hebben uitgevoerd.

Waarmee kunnen
we je helpen?

Informatie aanvragen

Vraag uw Grais pakket aan via onderstaand formulier. Wij nemen na ontvangst van uw aanvraag contact met u op om een afspraak in te plannen.

  Offerte aanvragen

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Nano

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Lite

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate Nano V3

      Aanvraag Starterkit

      ServiceGate V2(LTE)