Het ontstaan van Remote Engineer

De reis die begon vanuit één vraag en uitgroeide tot een succesvolle onderneming.

In deze blog nemen wij u mee in het verleden, heden en toekomst van Remote Engineer. Officieel is Remote Engineer opgericht in 2010 in Akkrum. Het fundament van de oprichting is in 2008 afgelegd.

De oorsprong van Remote Engineer komt vanuit een dringende vraag van een machinebouwer. De wens van deze klant was om hun machines op afstand te kunnen benaderen en beheren. Vooral met het doel reistijd en kosten te besparen maar ook om de service richting hun klanten te verbeteren.

Dit concept werkte zo goed, dat collega’s en andere bedrijven de machinebouwer vroegen waar ze dit product konden aanschaffen. Vanaf dat moment was Remote Engineer ontstaan. De oplossing bestaat uit: hardware en software.

Wat industrie 4.0 betekent voor Remote Engineer

Industrie 4.0 is een term die ontstond in 2011. De markt is in deze periode enorm veranderd. Ontwikkelingen op het gebied van IIoT en Industrie 4.0 gaan in een razend tempo.

Industrie 4.0 is een versnelde bewustwording voor onze relaties om werkzaamheden op afstand te kunnen regelen.

Arnold Agema, oprichter Remote Engineer

Voor onze relaties is dit een bewustwording dat er een grote meerwaarde uit hun machines te halen valt. Remote Engineer heeft niet stilgezeten en heeft tussen 2014 – 2015 een gestage groei meegemaakt en haar scala producten, diensten en team uitgebreid. Zo zijn er ook oplossingen ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in de prestaties van machines en ander type apparaten om voorspellend onderhoud aan machines uit te kunnen voeren.

Het toekomstperspectief

Anno 2020 bestaat Remote Engineer uit een team van 20 medewerkers waar vooral plezier in het werken belangrijk is. Daarnaast zijn we in juni 2019 verhuisd naar een prachtig nieuw pand aan It Vegelinskampke 11.  

Remote Engineer streeft ernaar met technische innovaties de wereld gezonder en duurzamer te maken. Wij bieden de beste werkomgeving voor mensen die onze passie delen en samen bieden we onze relaties en samenwerkingspartners grote meerwaarde in het optimaliseren van operationele processen en realiseren we kostenreductie en verduurzaming.

Remote Engineer

Het pand van Remote Engineer aan It Vegelinskampke 11 in Akkrum

Probeer nu zelf vrijblijvend machinebeheer op afstand

Ervaar nu met de Starter kit 30 dagen eenvoudig en veilig machinebeheer op afstand. Er komt geen lastig installatie werk aan te pas, u kunt direct Plug & Play toegang krijgen tot al uw machines waar ook ter wereld. Voor vragen of support kunt u ons altijd bellen of mailen. Wij helpen u graag!

Deel dit bericht

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van industrie 4.0
en ontvang actuele software-updates en informatie over onze producten.​

WIJ ZIJN

Remote-Engineer-Icon-Wit

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, actuele software-updates, evenementen en informatie over onze producten.