Datacollectie
✓ Technisch

Datacollectie

Data verzamelen en ze vervolgens overzichtelijk presenteren: wij hebben de tools voor je

Creëer meerwaarde door het toepassen van data acquisitie, datavisualisatie en alarms & events. Door het verzamelen van data kun je de machines of installaties verder verbeteren, verhoog je sowieso de productiviteit én werk je mee aan flinke kostenbesparingen.

datacollectie

Data acquisitie

Zoals je vast weet maken besturingen gebruik van de verschillende industriële protocollen voor het uitwisselen van informatie. Met data acquisitie haken wij in op deze protocollen en sturen de verzamelde gegevens naar een bovenliggende laag. Dit kan Microsoft Azure, Google, Amazon AWS of uw eigen oplossing zijn. Industriële protocollen die wij ondersteunen zijn onder meer OPC-UA, Ethernet/IP, Modbus, BACnet. Ook hebben wij alle kennis in huis om ieder protocol te onderzoeken en te implementeren.

Verzenden via alle protocollen

Koppelingen met de besturing worden op de router gemaakt. Hiermee kan buffering worden gerealiseerd op het moment dat de verbinding met het internet is onderbroken. Data wordt via een versleutelde verbinding naar de diverse IIot/cloud platformen verzonden. Dit gebeurt via protocollen als MQTT, CoAP, HTTP(S), XML en Json. Andere varianten zijn ook mogelijk. Heb je bijzondere protocollen of een protocol dat hier niet wordt genoemd? Neem contact met ons op. Wil je zelf een connector maken voor het raadplegen van de informatie, dan kunnen opgeslagen gegevens via een API uit de omgeving gehaald worden.

Datavisualisatie

Door de data overzichtelijk te presenteren in dashboards – die je zelf samen kunt stellen – hou je op een fraaie manier inzicht in de real-time status, machineprestaties en bijvoorbeeld in de conditie van onderdelen die onderhavig zijn aan slijtage. In de dashboards kun je diverse widgets toepassen om de informatie en data in het juiste formaat te tonen of te exporteren.

dataloggen

Een greep uit alle voordelen voor je bedrijf

 • Verbeteren OEE
 • Doelen behalen en bijsturen
 • Positie- en prestatieverbetering

Alarms & events

Met alarmering en gebeurtenissen krijg je meteen een signaaltje als er iets aan de hand is met een machine. Je bepaalt zelf hoe je de meldingen ontvangt. Ook kun je de prioriteit van een alarm instellen en gebruikers toewijzen die het alarm moeten krijgen. Alarms & events stuurt je alarmen en meldingen via je smartphone, e-mail of tablet: waar je ook bent.

Waarmee kunnen
we je helpen?

Offerte aanvragen

  Aanvraag Starterkit

  ServiceGate Nano

   Aanvraag Starterkit

   ServiceGate Lite

    Aanvraag Starterkit

    ServiceGate Nano V3

     Aanvraag Starterkit

     ServiceGate V2(LTE)